Basis zorgverzekering is verplicht

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Iedere ingezetene dient minimaal een basis verzekering te hebben. In de zorgverzekeringswet staan welke behandelingen allemaal gedekt zijn in de basisverzekering. De basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde en voor iedereen gelijk.

verzekering-icoontjes_zorg

Een aanvullende verzekering?

U kunt uzelf natuurlijk nog beter indekken door een aanvullende verzekering te nemen. De aanvullende verzekering verschilt in prijs per verzekeraar. Weet u misschien al wat voor zorg u nodig gaat hebben in het komende jaar, dan vult u dit in bij de filters en kunt u zelf zien wie de beste prijs bied voor uw zorg.

Een heldere keuze.

Alle polissen kunt u vooraf bekijken. Zo komt u later niet voor verassingen te staan. Wij helpen u graag een betere keuze te maken door een overzichtelijke vergelijking te bieden.

Jong volwassenen besparen meer.

Jonge mensen die worden over het algemeen niet snel ziek. De meeste mensen tussen de 18 en 35 jaar maken gebruik van hun basisverzekering voor een doktersafspraak. Vandaar dat de meeste jonge mensen het hoogst mogelijke eigen risico nemen om zo volledig korting te krijgen op hun premie. Wanneer je het hoogst mogelijke eigen risico neemt, krijg je korting van de verzekeraar op jouw premie. Door dit te doen bespaar je al gauw € 250 per jaar.

Besparen als student?

Ben je student en denk je niet zoveel zorg nodig te hebben, dan behoor jij tot de groep die het minst uitgeeft voor hun zorgverzekering. Hiernaast kun je ook nog zorgtoeslag aanvragen die in de meeste gevallen de basispremie dekt. Om in aanmerking te komen hiervoor moet je onder de inkomensgrens zitten.

Onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken

Elk jaar wordt je door tal van reclamespotjes op televisie eraan herinnerd dat de looptijd van je huidige zorgverzekering afloopt. Of beter gezegd, in de diverse spotjes worden afzonderlijke zorgverzekeringen voor het voetlicht gebracht in de hoop dat je voor het komende jaar met hen in zee zult willen gaan.

Het juiste moment

Voor jou is dat juiste het moment om nog eens kritisch te kijken of je zorgverzekering nog wel voldoet aan je wensen en je situatie. Er kunnen immers altijd dingen in je persoonlijk leven gewijzigd zijn. Het is altijd goed te weten of het elders beter of misschien vooral goedkoper kan. Want je wil uiteraard de beste zorgverzekering met een zo laag mogelijke premie. Doe dit tijdig, je hebt de tijd tot de laatste dag van het jaar om je keuze te maken. Maak een begin met je eerste stap: vergelijk zorgverzekeringen.

Zorgverzekering vergelijken

Om er achter te komen wat voor jou de beste zorgverzekering is zul je je moeten informeren, kortom een zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. Het zorgverzekering vergelijken is in principe eenvoudig op ikzeker.nl. De verschillende aanbieders staan op een rij en je kunt snel de verschillen in de pakketten bekijken, en natuurlijk kun je hier ook de zorgverzekering berekenen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Een basisverzekering is verplicht, maar je kunt zelf bepalen welke zaken je eventueel nog extra wil verzekeren. Hiervoor zijn diverse aanvullende pakketten mogelijk. Op ikzeker.nl geef je aan welke onderdelen er, naast de basisverzekering, in een aanvullend pakket moeten komen. Elke keer als je zo’n onderdeel aanklikt zie je daarnaast meteen de aanbieder en de prijs van de gekozen zorgverzekering vergelijken met de andere aanbieders. Je ziet precies welke verzekeraars het gewenste pakket aanbieden compleet met de te betalen maandpremie. De verzekeraars staan meteen op prijsvolgorde, het apart een zorgverzekering berekenen is dus niet nodig. Vergelijk zorgverzekeringen op premie, pakket en voorwaarden, om voor jou de beste te vinden.

De zorgverzekering afsluiten

Heb je de beste zorgverzekering gevonden? Ikzeker.nl is zelf geen zorgverzekeraar, maar vergelijkt de verschillende verzekeringen onafhankelijk. Dat garandeert dat in jouw specifieke situatie de voor jou beste verzekering gekozen kan worden. Wil je een zorgverzekering afsluiten, dan leggen we verbinding met de verzekeraar naar keuze. Wil je nu met vergelijken beginnen en een zorgverzekering afsluiten? Kijk dan snel op ikzeker.nl.

Contact opnemen?

Stuur ons een email met u vragen!

Not readable? Change text.